Šedé logo Eden's Garden

Časté dotazy

První náštěva masáže

Jak si objednat masáž? Okamžitě!

Naším motem je vždy najít pro zákazníka volné místo za jakýchkoli podmínek. Každý zákazník je pro nás důležitý a dbáme na to, abyste se u nás všichni zákazníci cítili dobře.

Připravili jsem pro vás pro usnadnění rezervace:

  • Online rezervační systém zde.
  • Chat, který vám umožní komunikaci přímo s recepcí dané pobočky.
  • Telefoní číslo, Každá naše pobočka má speciální telefonní číslo, na kterém se můžete zarezervovat nebo přeobjednat na jiný termín.

Máte-li jakékoli dotazy nebo připomínky, kontaktujte nás na adrese info@edensgraden.cz.

Musím se před masáží nějak připravit?

Doporučujeme vám přijít alespoň 10 minut před začátkem masáže, abyste měli dostatek času na přípravu, odložení věcí, osvěžení nebo sprchu.

Před masáží není třeba dělat nic speciálního, ale je vhodné přijít v pohodlném oblečení a být dobře hydratovaný. Doporučujeme vyhnout se těsně před masáží těžkým jídlům, abyste se cítili pohodlně.

Dáváte přednost intenzivnější nebo jemnější masáži? Chcete si masáž přizpůsobit nebo máte jiné požadavky? Neváhejte nám to sdělit při příchodu do salonu. Naše recepční vám ráda poradí s výběrem masáže a zajistí, aby vám vyhovovala.

Kontraindikace masáže – kdy se masážím raději vyhnout

Před masáží vždy doporučujeme informovat naši recepci o vašem zdravotním stavu. Naše recepce je kvalifikovaná, aby vám mohla poradit ohledně vhodného typu masáže i vašich preferencí.

  • Masáži se vyhněte, pokud trpíte akutním zánětem, horečkou nebo infekcí, aby nedošlo ke zhoršení vašeho stavu.
  • Masáž není vhodná v případě svalových zranění nebo zlomenin.
  • Pokud máte křečové žíly, srdeční potíže nebo vysoký krevní tlak, je nutné konzultovat masáž s lékařem.
  • Masáž se nedoporučuje během prvních tří měsíců těhotenství, případně je vhodné se poradit s lékařem.

Dodržováním těchto doporučení zajistíte, že masáž bude nejen příjemná, ale i bezpečná pro vaše zdraví.

Jaká masáž je pro mě nejlepší?

Pokud nás navštívíte poprvé, doporučujeme vám začít filipínskou masáží, která je naší charakteristickým znakem. Poskytne vám jedinečný zážitek a seznámí vás s naším přístupem k péči o tělo. Tato masáž je ideální pro hlubokou relaxaci a regeneraci, vhodná pro ty, kteří hledají nové zážitky a intenzivní uvolnění.

Výběr masáže můžete konzultovat a změnit před začátkem masáže po konzultaci s naší recepcí. Naši recepční vám rádi pomohou vybrat tu nejlepší masáž pro vás.

Mám nepřijemné zkušenosti, může masáž bolet?

Masáž by v žádném případě neměla být bolestivá, i když u některých typů masáží, jako je hloubková masáž nebo práce s napjatými svaly, může dojít k určitému diskomfortu. Je důležité komunikovat s terapeutem o svých pocitech. Terapeut upraví tlak a techniku tak, aby byla masáž příjemná a účinná.

Všechny úkony, které terapeut provádí, jsou založeny na našich zkušenostech a zpětné vazbě od zákazníků. I přesto může masáž působit na každého zákazníka odlišně. Pokud pocítíte jakýkoliv diskomfort, nebojte se na to hned terapeuta upozornit a ten přizpůsobí masáž přímo vám na míru.

Naši terapeuti jsou pravidelně školeni a certifikováni v oboru a mají dlouholeté zkušenosti.

Jak často bych měl/a chodit na masáž?

  • Pravidelnost je důležitá: Masáže nejsou jen o řešení bolesti, která už je přítomná, ale hlavně o prevenci, abychom se jí vyhnuli. Jednorázová masáž sice přinese úlevu, ale dlouhodobý problém nevyřeší. Pravidelné návštěvy jsou klíčem k trvalému uvolnění.
  • 1x za 2–3 týdny: Pokud s masážemi začínáte, doporučujeme chodit každé 2-3 týdny. Masírované svaly zůstanou uvolněné přibližně 14 dní, poté se mohou začít opět napínat. Pravidelnost pomáhá udržet svaly trvale uvolněné a bez bolesti.
  • 1x za 4–6 týdnů: Pokud už na masáže chodíte delší dobu a nemáte žádné výrazné problémy, stačí jedna návštěva měsíčně. To je minimální doporučená frekvence pro udržení dobrého stavu svalů.
  • Občasné návštěvy: Pokud chodíte na masáž jen jednou za několik měsíců, přinese vám to krátkodobou úlevu, ale žádný dlouhodobý terapeutický účinek. Pro skutečné zlepšení je nutná pravidelnost.

Je masáž vhodná, pokud jsem těhotná?

  • Ano, těhotenská masáž je vhodná a prospěšná, pomáhá ulevit od svalového napětí, bolestí zad a zlepšuje krevní oběh, což vede k větší pohodě.

  • Masáž podporuje i duševní zdraví. Snižuje stres, zlepšuje spánek a přináší celkový klid doporučujeme naší aroma masáž.

  • Bezpečnost je na prvním místě. Masáž se zaměřuje na bezpečné oblasti, jako jsou záda, ramena a nohy, a je prováděna odborníky, kteří rozumí potřebám těhotných žen. Masáž se nejčastěji provádí na boku, přičemž je použit podpůrný polštář pro maximální pohodlí.

  • Kdy masáž vynechat? Masáž není vhodná během prvních tří měsíců těhotenství nebo pokud máte zdravotní problémy, jako je vysoký krevní tlak či riziko předčasného porodu. Vždy se poraďte se svým lékařem, než na masáž vyrazíte.

  • Pravidelnost přináší nejlepší výsledky. Doporučujeme pravidelnou masáž, zejména v posledním trimestru, pokud to lékař schválí.

Těhotenská masáž je ideální pro podporu zdraví matky i dítěte až do porodu, ale vždy by měla být prováděna s ohledem na vaši aktuální situaci a po konzultaci s lékařem.

Jaké oleje se při masáži používají?

Během masáže používáme přírodní rostlinné oleje, které jsou šetrné k pokožce a mohou být obohaceny o esenciální oleje pro aromaterapeutické účinky. Pokud máte alergie nebo preferujete určitý olej, doporučujeme to předem konzultovat s naší recepční, která vám ráda poradí a vybere nejvhodnější variantu podle vašich potřeb.

Jak se uvolnit při masáži?

  • Dýchejte zhluboka a pomalu během masáže. Soustřeďte se na každý nádech a výdech.
  • Uvolněte celé tělo. Vědomě povolte svaly s každým výdechem.
  • Zůstaňte v přítomném okamžiku. Soustřeďte se na doteky a teplo.
  • Přijměte masáž. Nechte se hýčkat a přijměte péči, kterou vám terapeut poskytuje.
  • Představte si klidné místo. Vizualizujte si uklidňující prostředí, jako je pláž nebo les.

Tyto kroky vám pomohou maximálně se uvolnit a užít si masáž.

Co si vzít na masáž?

Oblečení pro masáž závisí na typu masáže. Například při tradiční thajské masáži je zvykem, že zákazník je oblečen do volného oděvu, který si můžete zdarma zapůjčit na naší recepci. Při většině našich masáží se používají přírodní oleje, takže je běžné, že zákazník má na sobě pouze spodní prádlo. Na recepci je k dispozici také bezplatné jednorázové spodní prádlo. Dámám doporučujeme, aby si sundaly podprsenku.

Jak dlouho bolí svaly po masáži?

Po masáži může být svalová bolest zcela normální a běžná zkušenost. Obzvláště často se s ní setkávají lidé, kteří nejsou zvyklí na pravidelnou fyzickou aktivitu nebo ti, kteří dlouhou dobu neabsolvovali žádnou masáž. Tato bolest, známá jako svalovice, je obvykle méně intenzivní než bolest po fyzickém cvičení a zpravidla ustoupí během jednoho až dvou dnů.

Je pravda, že u vás masírují pouze ženy z Filipín?

Ano, v současné době máme převážně terapeutky, které jsou ženy, a skutečně většina z nich pochází z Filipín, přibližně 90 procent. Nicméně v minulosti tomu tak nebylo, a dnes máme tým terapeutů z několika různých zemí, jako je Kambodža, Vietnam, Indonésie a další. Každá masérka, i když má dlouholeté zkušenosti, může mít díky svému původu a odlišnému stylu výuky odlišný přístup k masáži. Snažíme se však, aby každá masáž odpovídala našim vysokým standardům a zkušenostem, které jsme nasbírali v průběhu let.

Mohu si vybrat aroma olej pro masáž.

Ano, můžete. Aroma oleje mají řadu blahodárných účinků na tělo i mysl. Pro aroma masáž si můžete vybrat olej z naší sezónní nabídky, přímo na recepci. Aroma oleje nejen zlepšují celkovou pohodu, ale také podporují relaxaci, uvolňují napětí a mohou pomoci při stresu. Jsou vhodné i pro jiné typy masáží, například při masáži lávovými kameny, kde díky teplu pronikají hlouběji do pokožky a přispívají k lepší regeneraci. Tyto oleje doporučujeme také při těhotenské masáži. Přivoňte si u nás na recepci a objevte kouzlo aromaterapie.

Jak dlouho by měla trvat masáž?

Na základě našich zkušeností a zpětné vazby od našich zákazníků uvádíme doporučenou délku trvání různých typů masáží. U všech masáží máme také na výběr z několika časových variant, například 30, 60, 90, 120 minut.

  1. Masáž hlavy: 30 minut
  2. Masáž nohou: 60 až 90 minut
  3. Hloubková masáž: 60 až 90 minut
  4. Relaxační masáž: 90 minut
  5. Aroma masáž: 90 minut
  6. Masáž Lomi Lomi: 90 minut
  7. Filipínská masáž: 90 minut
  8. Thajská olejová masáž: 90 minut
  9. Královská masáž: 90 až 120 minut
  10. Masáž lávovými kameny: 90 až 120 minut
  11. Tradiční thajská masáž: 90 až 120 minut

Tento přehled vám pomůže snadno zvolit ideální délku masáže podle vašich potřeb a preferencí.

Masáže

Dopřejte si relaxaci při našich masážích, které jsme pro vás vybrali na základě našich zkušeností.

Benefity a FKSP

Platba Benefity i FKSP? Ano, u nás to jde! Neodmítněte tuto skvělou možnost! A užijte si relaxaci.

Dárkové poukazy

Potěšte své přátele, rodinu, kolegy. Darujte jim dárkový poukaz na kvalitním papíře v luxusní obálce.

Pobočky

Rádi vás uvidíme! Jsme tu pro vás každý den za každého počasí. Užijte si relaxaci bez bolesti.