Šedé logo Eden's Garden

5 Nejlepších Masáží během Menstruace

5 Nejlepších Masáží během Menstruace: Výzkum Eden’s Garden

Menstruační bolesti, známé jako dysmenorea, jsou běžným problémem, který postihuje mnoho žen. Společnost Eden’s Garden provedla rozsáhlý průzkum, aby zjistila, jaké bolesti se během menstruace nejčastěji vyskytují a jak mohou masáže pomoci. Průzkum ukázal, že 75 % žen pociťuje bolesti zad a břicha, 60 % trpí bolestmi hlavy a výkyvy nálady a 55 % zažívá únavu a křeče.

Nicole Cutler, L.Ac., MTCM, Dipl. Ac. (NCCAOM)®, ve svém článku zdůrazňuje, že masážní terapie může být účinným prostředkem proti těmto bolestem. Hydroterapie, akupresura, masáž břicha a aromaterapie jsou některé z metod, které mohou zmírnit křeče a zlepšit krevní oběh.

Nejčastější Bolesti Pociťované Během Menstruace

Průzkum Eden’s Garden Ing. Veit Ny, Ph.D. ukázal, že mezi nejčastější typy bolestí pociťovaných během menstruace patří:

  • Bolesti zad a břicha (75 %): Jedná se o nejčastěji uváděné bolesti, které významně ovlivňují pohodlí a pohyblivost žen.
  • Bolesti hlavy a výkyvy nálady (60 %): Tyto příznaky často doprovázejí fyzické potíže a zvyšují celkové utrpení.
  • Únava a křeče (55 %): Únava a svalové křeče jsou častými stížnostmi, které snižují hladinu energie.
  • Křečovité nebo bodavé bolesti vystřelující do pánevní oblasti (22,5 %): Závažnější forma nepohodlí, kterou popisují někteří respondenti.
  • Silná bolestivá dysmenorea (12,5 %): Extrémní menstruační bolest, která může být vysilující.
  • Jiné příznaky (2,5 %): Horečka, zvracení, nechutenství a průjem.

Postoj k Masáži Během Menstruace

Na otázku týkající se ochoty podstoupit masáž během menstruace byly odpovědi smíšené:

  • Ano: 17,5 %
  • Ne: 12,5 %
  • Možná: 65 %
  • Záleží na tom: 5 %
  • Nevím: 0 %

Tyto odpovědi naznačují obecnou otevřenost vůči této myšlence, přičemž mnoho žen je potenciálně přístupných přínosům masáží v závislosti na jejich situaci.

Terapie a Masáže pro Úlevu

Průzkum Eden’s Garden také odhalil, že mnoho žen preferuje masáže spodní části zad, boků a zadečku během menstruace. Uvolňující masáže hlavy a použití horkých olejů s relaxační vůní jsou také oblíbené:

Nicole Cutler doporučuje použití teplých obkladů nebo teplých koupelí, které zvyšují cirkulaci a snižují svalové napětí. Akupresura na nohou a lýtkách, zaměřená na citlivé body, může pomoci snížit napětí svalů a zlepšit krevní oběh v děloze. Aromaterapie s esenciálními oleji, jako jsou šalvěj muškátová, levandule a ylang ylang, může přinést úlevu od křečí a zlepšit náladu.

Nepříjemnosti Spojené s Masáží Během Menstruace

Navzdory potenciálním přínosům vyjádřily některé ženy obavy z absolvování masáže během menstruace:

  • Obavy ze zápachu nebo krve (59,5 %): Tento problém uvedla většina respondentek.
  • Nutnost nosit hygienickou vložku (40,5 %): Některé ženy pociťovaly nepříjemné pocity v souvislosti se zvládáním menstruační hygieny během masáže.
  • Jiné obavy (2,7 %): Byly zmíněny obavy z mužů, pocit bolesti nebo prosté odmítnutí masáže během menstruace.

Zajímavé je, že 2,7 % respondentek neuvedlo, že by jim bylo nepříjemné nechat se masírovat během menstruace, což poukazuje na malou, ale pozoruhodnou skupinu, která tento koncept plně přijímá.

Doporučení pro Nejlepší Masáže při Menstruačních Bolestech

Na základě výsledků výzkumu Veit Ny a doporučení Nicole Cutler je nejlepší masáží pro menstruační bolesti aroma masáž neboli antistresová masáž za použití nahřátého oleje se zaměřením na nižší část zad a zadečeku. Aromaterapie nejenže uvolňuje svaly a zlepšuje krevní oběh, ale také pomáhá zmírnit stres a zlepšit náladu.

Klientka může své potřeby sdělit předem, což terapeutovi umožní zajistit všechny detaily a bezstarostný zážitek pro klientku. Ženy jsou podporovány v tom, aby se odvážně chopily péče o sebe v náročných obdobích, jako jsou menstruační potíže, a aby vyhledaly podporu namísto toho, aby bolest snášely samy.

V Eden’s Garden především pracují terapeutky ženy, což může zvýšit pohodlí a důvěru klientek. Klientka může předem nahlásit své potřeby, a terapeutka se o vše postará, takže klientka nemusí mít žádné obavy.

Fotogalerie

Masáže

Dopřejte si relaxaci při našich masážích, které jsme pro vás vybrali na základě našich zkušeností.

Benefity a FKSP

Platba Benefity i FKSP? Ano, u nás to jde! Neodmítněte tuto skvělou možnost! A užijte si relaxaci.

Dárkové poukazy

Potěšte své přátele, rodinu, kolegy. Darujte jim dárkový poukaz na kvalitním papíře v luxusní obálce.

Pobočky

Rádi vás uvidíme! Jsme tu pro vás každý den za každého počasí. Užijte si relaxaci bez bolesti.